вторник, 18 октомври 2016 г.

Сентполиите Оptimara

Optimara – е компания, занимаваща се с масовото производство на теменужки. Компанията е почти монополист на пазара в САЩ. Само Руският пазар не се е предал, там има много селекционери на сентполии  и точно затова идва названието „ Руски сентполии’’ Това не oзначaва,че сортовете Оптимара не са красиви и дори много колекционери ги имат в колекциите си. Но предимно сортовете са за начинаещи фенове на теменужките.
А ето малко информация за фирма Optimara:
Фирма  Optimara е основана през 1904 г. от Мартин Dorrenbachem, в долната част на долината на река Рейн в Германия  През 1930 г., най-големият син на Hermann Holtkamp, ​​с 10.76 kv.m.парниково пространство е отгледал първите си теменужки.
 След края на войната, Херман започва да работи усилено върху отглеждането на промишлени сортове. Компанията се разраства и всички растения са били заменени с африкански теменужки  (стайни растения в саксии). . Сега компанията  Optimara има много клонове в Азия, Африка, САЩ. През 1961 г., компанията променя името си на   Dorrenbach-Holtkamp Оранжерии в Hermann Holtkamp. През 1977 g.Neshville, Тенеси са направени оранжерии за производство на африкански теменужки, и патентована търговска марка Optimara. През 1981 бе отбелязана първата автоматизирана линия за грижа за растенията.
Към днешна дата, произвежда по 100 милиона копия годишно. 
Компанията е изцяло отговорен за продукта, за определен период от време след продажбата (т.е. гаранции).
Сега компанията е разширила производството си с бегонии и папрати. В бъдеще компанията планира да разшири Optimara гамата, която ще отговори на търсенето на населението.
Ето и представителите на Optimara в моята колекция:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.